شکستگی مهره ‌های کمر بیشتر در ناحیه محل اتصال ستون فقرات قفسه سینه و کمر اتفاق می‌افتد. در صورت شکستگی مهره‌ های کمر، درد شدیدی به ویژه همراه با حرکت احساس می‌شود. افرادی که دچار شکستگی مهره‌های ستون فقرات هستند نیازی به جراحی ندارند، استفاده از انواع خاصی از کمربندشکستگی کمر به تسکین درد کمک خواهد کرد.

علائم شکستگی مهره کمر و روش های تشخیص

انواع کمربند شکستگی کمر

کمربند شکستگی کمر مناسب چه شکستگی هایی می باشد

اجزای کمربند شکستگی کمر

کمربند شکستگی کمر چگونه به تسکین درد کمک می کند 

دستور العمل های عمومی استفاده صحیح از کمربند شکستگی کمر

نکات و مزایای کمربندهای طبی

معایب کمربند‌های طبی

زمان بستن کمربند شکستگی کمر

علائم شکستگی مهره کمر و روش های تشخیص

احتمالاً درد شدیدی در کمر، پاها و بازوها احساس خواهید کرد. اگر شکستگی باعث آسیب به اعصاب ستون فقرات شود، ممکن است احساس ضعف یا احساس بی حسی کنید. اگر استخوان به تدریج از بین برود، مانند نازک شدن استخوان، درد معمولاً خفیف تر به نظر می‌رسد. تعیین و شناسایی ریشه مشکل مهم است

  • با تصویر برداری اشعه ایکس از ستون فقرات، مهره شکسته دیده می‌شود.
  • در مرحله بعد سی تی اسکن را برای اطمینان از پایداری استخوان شکسته و اعصاب در معرض خطر گرفته می شود.
  •  در صورت وجود نگرانی در مورد نخاع، سی تی اسکن می‌تواند با میلوگرام ترکیب شود.
  • اگر عصب آسیب دیده باشد ام آر آی توصیه می شود.
  • برای کمک به تعیین میزان شکستگی، اسکن استخوان انجام شود. اگر شکستگی قدیمی به نظر برسد و سایر شکستگی‌های بهبود یافته وجود داشته باشد، این مشاهده ممکن است نشان دهنده پوکی استخوان باشد. این مورد در بیماران مسن، به ویژه زنان مهم است.
  • یک معاینه عصبی نیز انجام خواهد شد. این معاینه شامل آزمایش اعصاب با بررسی رفلکس‌ ها، قدرت عضلات و درک حسی شماست. ناهنجاری ‌ها در معاینه عصبی می‌توانند به آسیب عصبی اشاره کنند. اگر آسیب به اعصاب نخاعی وجود داشته باشد، حرکت بدن و واکنش‌های عصبی رخ می‌دهد. مشکلات عصبی به ندرت اتفاق می‌افتد به جز در بیماران جوان که آسیب جدی مانند تصادف اتومبیل را تجربه کرده اند.

انواع کمربند شکستگی کمر

انواع مختلفی از کمربند طبی وجود دارد که می‌تواند توسط پزشک برای تسکین درد در شکستگی مهره‌های کمری تجویز شود. بریس ها از مواد مشابه ساخته شده‌اند، اما از نظر سفتی و کنترل وضعیتی، متفاوت هستند تا به رفع طیفی از شرایط کمردرد، از فشار شدید عضلانی تا بهبودی پس از عمل، کمک کنند. به طور کلی، کمربند شکستگی کمر به دو دسته انعطاف پذیر، نیمه سفت و سخت تقسیم می شوند.

کمربند های نیمه سفت و انعطاف پذیر

معمولا برای مواردی که درد خفیف ​​تا متوسط باشد استفاده می شود. کمربند انعطاف پذیر از مواد نرمی مانند مخلوط پنبه و الاستیک، بوم و نئوپرن (نوعی لاستیک مصنوعی و انعطاف پذیر) ساخته می شوند. این کمربند ها شامل کرست، کمربند کمری و کمربند ساکروایلیاک است. کمربندهای کمری و ساکروایلیاک محدودیت بیشتری در حرکت ایجاد می‌کنند و معمولاً از پارچه محکم‌تر و بدون پایه ساخته می‌شوند. کمربندهای انعطاف پذیر معمولاً در اندازه ها و طرح های مختلفی وجود دارند که امکان خم شدن محدود را فراهم می کند. این کمربند معمولاً شامل پایه‌های فلزی یا پلاستیکی عمودی در جلو، پشت یا کناره‌ های کمربند هستند که محدودیت حرکتی را فراهم می‌کند.

کمربند شکستگی کمر (کمربندهای سفت و نیمه سفت)

معمولا برای مواردی که درد متوسط ​​تا شدید باشد، جهت بی ثباتی مهره های کمر و شکستگی های ستون فقرات یا پس از جراحی کمر استفاده می شوند. این محصول از یک لایه محکم از مواد (معمولاً پنبه یا بوم) تشکیل شده‌اند که دور تنه می‌پیچد و شامل پانل‌های سفت و سختی است که جلو، پشت و گاهی کناره ‌های کمربند را می‌پوشاند. برخی از مدل ها شامل میله های پلاستیکی یا فلزی سخت هستند که قسمت بیرونی کمربند را می پوشانند. کمربند پشتی که عناصری از کمربند های انعطاف پذیر و سفت را ترکیب می کند، ممکن است به عنوان کمربند نیمه سفت شناخته شود. به عنوان مثال، یک کمربند کمری نیمه سفت ممکن است شامل بالشتک اضافی یا درج پلاستیکی قالب‌گیری شده برای حمایت و پایداری بیشتر باشد.

کمربند شکستگی کمر مناسبکمربند شکستگی کمر مناسب چه شکستگی هایی می باشد

کمربند سفت و محکم برای صاف کردن ستون فقرات و کاهش فشار بر روی آن، می‌تواند به اصلاح و تسکین درد ناشی از موارد زیر کمک کند:

  • مراقبت قبل و بعد از جراحی‌های ستون فقرات و پوکی استخوان
  • شکستگی‌های ستون فقرات
  • پاسچر نامناسب
  • تنگی کانال نخاعی
  • هایپراکستنشن
  • کمردرد مکانیکی

اجزای کمربند شکستگی کمر

بسیاری از مدل‌های انعطاف‌پذیر و سفت از نظر نحوه پوشیدن و قرار دادن مشابه هستند و از چند بخش کلیدی تشکیل شده‌اند، از جمله:

1- کناره‌ های کمربند از یک ماده انعطاف‌پذیر یا محکم ساخته شده‌اند که به دور تنه می‌پیچد و روی شکم یا پهلوها متصل می‌شوند. در برخی موارد، این کناره ها ممکن است شامل عناصر اضافی که ثبات و حرکات را در طرفین تنه محدود می‌کنند، مانند پانل‌های اضافی در کمربند های سفت و سخت، فلز یا پلاستیک عمودی در کمربند های انعطاف‌پذیر باشند.

2- کمربند های سفت و نیمه سفت شامل یک پنل پشتی سفت هستند که معمولاً از پلاستیک سخت ساخته شده اند تا کمر را در وضعیت ثابت نگه دارند. کمربند ‌هایی که برای بهبودی بعد از عمل استفاده می‌شوند معمولاً شامل یک پانل پشتی سفت و محکم با دهانه‌ ای روی ستون فقرات برای جلوگیری از تحریک زخم جراحی هستند.

3- یک پانل جلویی محکم، به شکم فشار وارد می کند. به طور معمول، پانل جلویی از دو پانل Velcro با هم همپوشانی تشکیل می‌شود که در آن کمربند  بسته و تنظیم می‌شود، یا یک پانل جلویی اضافی در یکی از کناره ‌ها قرار می‌گیرد. در بسیاری از کمربند ها، تنظیمات کوچک با استفاده از طناب و زبانه کششی در دو طرف کمربند  انجام می شود.

کمربند شکستگی کمر چگونه به تسکین درد کمک می کند؟ 

پشتی سفت ممکن است به صورت سفارشی ساخته شود یا از مجموعه ای از قطعات از پیش ساخته شده مونتاژ شود. شاخص ناتوانی و نمرات درد، زمانی که افراد آسیب دیده از کمربند پشتی سفت و سخت، در مقایسه با کمربند انعطاف‌پذیر استفاده کرده اند، بهبود بیشتری حاصل شده است. از دیگر دلایل استفاده از این نوع کمربند موارد زیر می باشد:

  • اعمال فشار به نیم تنه برای نگه داشتن ستون فقرات در وضعیت سالم و انتقال وزن از ستون فقرات به شکم، ارائه پشتیبانی قابل توجه برای برداشتن فشار از ساختارهای ضعیف یا آسیب دیده ستون فقرات، از جمله عضلات، مفاصل، دیسک ها و ریشه های عصبی.
  • کاهش قابل توجه دامنه حرکت برای جلوگیری از بیشتر خم شدن به جلو، عقب و پهلو به پهلو و همچنین چرخش بیشتر تنه.
  • کاهش شدید ریز حرکت در بخش یا شکستگی ستون فقرات، افزایش شانس بهبود موفقیت آمیز با محدود کردن تحریک ناشی از شوک حرکات تکان دهنده.
  • کاهش تنش عضلانی از طریق گرم شدن کمربند  یک کمربند.

دستور العمل های عمومی استفاده صحیح از کمربند شکستگی کمر

  •  شما کمک می‌کند بعد از عمل بتوانید به تنهایی حرکت کنید.
  • برای محافظت از پوست خود و جذب عرق، یک تی‌شرت زیر کمربند خود بپوشید.
  • کمربند خود را مطابق دستور پزشک بپوشید. پزشک به شما خواهد گفت که چند روز و هر روز چه مدت می‌توانید کمربند را بپوشید.
  • از پزشک خود بخواهید که در حمام از کمربند خاصی استفاده کنید.
  • کمربند را به روشی که در بیمارستان نشان داده‌اند، بپوشید.
  • بعد از پوشیدن کمربند، سوزش پوست و مناطق قرمز شده را بررسی کنید. در صورت ظاهر شدن این موارد، ممکن است شما نیاز داشته باشید که کمربند خود را تنظیم کرده یا به سایز دیگری نیاز داشته باشید.

مزایای کمربند شکستگی کمرنکات و مزایای کمربندهای طبی

1- بلافاصله بعد از عمل جراحی می‌توان از کمربندهای طبی (بریس‌های کمری) برای کمک به  تثبیت ستون فقرات استفاده کرد.

2- کمربندهای طبی می‌توانند بعد از آسیب‌های خفیف کمر با محدودسازی حرکت ستون فقرات در ناحیه پایینی کمر، در همان مراحل اولیه، مفید واقع شوند.

3- در واقع محدود کردن حرکت پایین کمر اجازه می‌دهد برخی آسیب‌های کمر التیام یابند. برخی استفاده‌کنندگان از کمربند‌های طبی بیان می‌کنند که این کمربندها  شکم‌شان را تثبیت و تقویت می‌کند ، طرز قرار گيرى بدن‌‌شان را بهبود می دهد و کمی از بار ناحیه پایینی کمرشان می‌کاهد.

4- کمربندهای طبی می‌توانند در هنگام درد کمر، در زمان انتقال از حالتی به حالت دیگر (مثلاً از حالت نشسته به ایستاده) به شما کمک کند.

5- اگر شغل شما جزء مشاغل سختی است که به پایین کمرتان فشار وارد می‌کند، هنگامی‌ که بعد از  یک آسیب‌دیدگی کمر برای اولین بار به سرکار‌تان باز می‌گردید، این نوع کمربند‌ها می‌توانند با پیشگیری از کشیدگی بیش از حد در ناحیه ستون فقرات، به شما کمک می‌کند.

معایب کمربند‌های طبی

در بین پزشکان این نگرانی وجود دارد که استفاده بیش از حد از کمربند‌های طبی، این احتمال را به‌وجود می‌آورد که به دلیل کم کار شدن برخی از عضلات که ستون فقرات را تثبیت می‌کنند، آن‌ها را ضعیف کرده و باعث تحلیل رفتن این عضلات گردد. به عبارت دیگر، عضلات و رباط‌هایی که مجبور به کار نیستند. به دلیل پشتیبانی و کمک کمربند ضعیف خواهند شد. استفاده از کمربند هر روز بیشتر خواهد شد تا جایی که در برخی نقاط، کمر دیگر قادر به انجام کار زیادی نبوده و ممکن است آسیب هم به وجود آورد.

جمع بندی

بریس کمر به بهبود درد کمر کمک میکند. بریس های کمر از مواد مشابه ساخته شده‌اند، اما از نظر جنس مقاومت متفاوت هستند تا به رفع طیفی از شرایط کمردرد، از فشار شدید عضلانی تا بهبودی پس از عمل، کمک کنند، استفاده از انواع کمربند به نوع درد کمر، مهره کمر و تجویز پزشک مربوطه بستگی دارد. مجموعه تخصصی ارتوز و پروتز کاویان کلینیک با 10 سال سابقه در زمینه ساخت انواع اعضاء مصنوعی و کمک حرکتی همراه شما عزیزان خواهد بود. برای مشاوره رایگان با شماره 91008881 -021 در ارتباط باشید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *