امکانات پروتز

بازگشت به زندگی عادی برای افرادی که دچار نقص عضو شده اند، بسیار سخت است. این افراد حتی در انجام امور شخصی و روزمره خود دچار مشکل می باشند. از این رو پروتز به عنوان ابزار جایگزینی برای عضو از دست رفته، میتواند به این افراد کمک کند. پروتزها انواع مختلفی دارند و هر کدام برای هدفی خاص طراحی و تولید شده اند. برای آنکه پروتزی مناسب انتخاب کنید، می بایست به خوبی با امکانات پروتز شوید.

عدم استفاده از امکانات پروتز

بعضی از افرادی که دچار نقص عضو شده اند علاقه ای به استفاده از پروتز ندارند. این نکته صحیح است که انسان در انتخاب های خود مختار بوده اما توجه به عواقب این کار نیز بسیار حائز اهمیت می باشد. عدم استفاده از پروتز برای این افراد میتواند خطرات زیادی را به دنبال داشته باشد. به طوری مثال فردی که دچار نقص عضو پا شده است، اگر از پروتز استفاده نکند مجبور است از پای دیگر خود دوبرابر کار بکشد، این امر موجب آسیب دیدن پای سالم و نامتقارن شدن سایر اعضا مانند انحراف در ستون فقرات در طولانی مدت می گردد.

پروتز هایی با ظاهری طبیعی

نوعی پروتز وجود دارد که بسیار شبیه به اندام اصلی بوده و بسیار سبک هستند. این پروتزها حرکت فعالی نداشته اما طوری ساخته و قرار گرفته اند که بتوان به راحتی اشیای کوچک را با استفاده از آن ها، جابجا کرد. طرح های انواع پروتز نظیر انگشتان پا و دست، بسیار طبیعی ساخته شده اند. به منظور همرنگ شدن با سایر اعضا، در ساخت آن ها از سیلیکون ها با رنگ مخصوص استفاده می گردد.

پروتز هایی متصل به سیم و کابل

نوعی از پروتز وجود دارد که در ساختار ان از سیم و کابل استفاده می شود. همچنین برخی اوقات آنها را با کنترل های دستی حرکت می دهند. مثلا اگه پروتزی برای دست انتخاب شده باشد، سیم و کابل هایی آن را در قسمت بازو و سرشانه قرار می دهد. این کابل در حرکت دادن پروتز کمک کننده هستند با این حال، فشار یا تنش هایی برای فرد ایجاد می کنند، وی پس از مدتی با آن ها سازگار خواهد شد اما پس از بازکردن آن ها، احساس بسیار راحت تری خواهد داشت. این نوع پروتز بیشتر برای افرادی که کارهای یدی نظیر کاردستی ساختن می پردازند، مناسب است.

پروتزهای برقی

این پروتزها یک موتور و باتری داشته که وظیفه حرکت آن را بر عهده دارند. سنسورهایی که در بخش قدامی دست شما هستن، حرکات را به خوبی تشخیص داده و مطابق با حرکت دست، پروتز نیز به همان جهت حرکت می کند. اکثرا این پروتزها ظاهری همانند اندام طبیعی ندارد، با این حال نوعی پروتز برقی شبیه به دستان طبیعی، برای افرادی که این موضوع برایشان بسیار مهم می باشد، طراحی و تولید شده است.

پروتزهای ترکیبی

حرکت این نوع پروتز به کمک نیروی انسانی و نیروی الکتریکی صورت می پذیرد. در برخی مواقع این امکانات ترکیبی، عملکرد بهتری نسبت به سایر پروتزها داشته اند. این پروتز غالبا برای افرادی استفاده می گردد که بیش از یک اندام کوچک خود را از دست داده اند. یک عضو مصنوعی که طراحی آن به صورت ترکیبی باشد، برای انجام فعالیت های مختلف بسیار کاربردی است.

پروتز خاص برای فعالیت خاص

این پروتزها بر خلاف سایر موارد ذکر شده که کاربردی عمومی داشتند، برای انجام فعالیت های خاصی طراحی گردیده اند. طراحی این پروتزها به صورتی است که هر فردی متناسب با هر نوع سطح فعالیتی می تواند از آن ها بهره ببرد. از این پروتزها برای فعالیت های ورزشی، بازی و سرگرمی استفاده می شود.این پروتز ظاهری متفاوت با اندام اصلی دارد.

در انتخاب پروتز می بایست ابتدا هدف خود را تعیین کرده، سپس بر اساس آن نسبت به انتخاب پروتز اقدام کنید. مثلا اگر پروتزی میخواهید که ظاهرش در اولویت باشد، نوع سیلیکونی کاملا مناسب شماست. اگر ورزشکار هستید، بهتر است نوعی را برگزینید که هنگام انجام فعالیت فیزیکی، به آن آسیب وارد نگردد.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *