در مقاله قبلی به توضیح انواع ارتوزهای حمایت کننده و انواع ارتوزهای ثابت و متحرک و هدف از ساخت آن‌ها پرداختیم. در این مقاله قصد داریم ارتوز اصلاح کننده را بررسی نماییم. بریس و آتل نام دیگری از ارتوز بوده که غالبا بین پزشکان رایج است و عدم اطلاع از معنی دقیق آن‌ها، گه‌گداری باعث سردرگمی افراد می‌شود. ارتوزهای اصلاحی برخلاف ارتوزهای حمایت کننده عمدتا به‌صورت ثابت می‌باشند، زیرا به‌ جهت اصلاح دفورمیتی در اندام‌ها، نیاز به فشار ثابت به‌ صورت طولانی مدت است که با بریس‌ های متحرک این امکان حاصل نمی‌شود.

ارتوز اصلاح کننده چیست؟

نحوه استفاده از ارتوز اصلاح کننده

انواع ارتوز های اصلاح کننده

ارتوز اصلاح کننده چیست؟

ارتوز علاوه بر استفاده حمایت کننده، برای درمان بدشکلی های ستون فقرات مانند اسکولیوز، کیفوز و لوردوز نیز مورد استفاده قرار می گیرد. بسیاری از ارتوزها در اواسط قرن بیستم توسعه یافتند و بر اساس ساختار، میزان سفتی و همچنین اصل تصحیح طبقه بندی می شوند. برخی از ارتوزها برای اعمال چرخش و نیروی کششی به ستون فقرات یا خم شدن آن ساخته شده اند، در حالی که برخی دیگر به صورت سفارشی به منظور اعمال فشار بر روی منحنی ها و بد فرمی های ستون فقرات، جهت اصلاح فرم بدن ساخته می شوند.

مفهوم ارتوز برای درمان اسکولیوز توجه مردم را در اواسط قرن بیستم به دلیل افزایش عوارض درمان با جراحی جلب کرد. برای دستیابی به نتایج اصلاحی بهتر، ارتوزها باید بیش از 18 ساعت در روز پوشیده شوند که این امر بر فعالیت های زندگی روزمره تأثیر جدی می گذارد. این درمان یک مکانیسم تصحیحی تهاجمی است که از طریق نیروهای جانبی، وضعیت بیمار را صحیح نگه می دارد.

نحوه استفاده از ارتوز اصلاح کننده

عمده استفاده این ارتوزها در سنین کودکی تا نوجوانی است که بتواند با رشد استخوان‌ها باعث بهبودی گردد. مدت زمان استفاده از ارتوزهای اصلاحی طولانی‌ تر از سایر انواع ارتوز می‌باشد که حتی به 23 ساعت در روز هم می‌رسد و طول دوره درمان نیز نباید کمتر از 6 ماه باشد.

معروف‌ ترین ارتوزهای اصلاحی، کمربندهای اصلاحی ستون فقرات می‌باشد که عمدتا برای اصلاح عارضه‌های اسکولیوز و کایفوز از آن‌ها استفاده می‌شود و زمان استفاده از آن‌ها تا 23 ساعت در شبانه روز است. اینگونه ارتوزها نیازمند تنظیم دوره‌ای توسط ارتوزیست می‌باشند که با اصلاح حاصل شده، نیروی وارده افزایش می یابد تا نتیجه کامل در اصلاح حاصل شود.

انواع ارتوز های اصلاح کننده

ارتوزهای سفت و محکم در درمان منحنی های ستون فقرات بسیار موثر هستند. با این حال، به دلیل ماهیت ثابت و سفت و محکم آن ها، ممکن است با استفاده غیراصولی و نادرست، ماهیچه های اطراف ستون فقرات را ضعیف کرده و منجر به پیچیدگی های دیگر ستون فقرات شود. در مقایسه با بریس های سفت و سخت، بریس های نرم از نظر طبیعی سازگارتر هستند. آنها از پیشرفت نافرمی جلوگیری و در برخی موارد بسته به شدت زاویه، آن را اصلاح می کنند. همچنین می توان از آن ها برای تثبیت ستون فقرات پس از جراحی و همجوشی ستون فقرات استفاده کرد.

ارتوزهای نرم پتانسیل ورزش را به حداکثر می رسانند و راحتی و کیفیت زندگی را افزایش می دهند. یک ارتوز نرم، برای غلبه بر معایب مدل های سفت و سخت، به ویژه مشکلات تنفس، حجیم شدن و محدودیت های فیزیکی، از نوار الاستیک پیچیده شده در اطراف تنه استفاده می کند که به کمر و لگن متصل می شوند. این نوارهای کشسان چندگانه با حرکت فرد، نیروهای اصلاحی سه بعدی را اعمال و تعادل عضلانی بیشتری را ایجاد می نمایند.

استفاده از یک ارتوز اصلاحی به صورت تمام وقت است و زمان بهبود آن بسته به شدت منحنی ستون فقرات و اثر خود درمان، متفاوت می باشد. با توجه به مشکل بیمار و تشخیص پزشک، بهترین مدل ارتوز که به بهبود و اصلاح فرم او کمک کند توصیه و استفاده می شود.

جمع بندی

ارتوز اصلاح کننده به عنوان وسیله ای کمکی، جهت بهبود آسیب های نخاعی و کمک به اصلاح فرم و تثیبت اندام، به شخص دریافت کننده کمک می کند تا بتواند به بهترین شکل فعالیت های شخصی و اجتماعی خود را ادامه دهد. با بررسی انواع مختلف ازتزها و کاربرد آن ها در این مقاله، قصد داشتیم دید بازتری از چگونگی این ابزار کمک درمانی به شما بدهیم. مجموعه تخصصی ارتوز و پروتز کاویان کلینیک با 10 سال سابقه در زمینه ساخت انواع اعضاء مصنوعی و کمک حرکتی همراه شما عزیزان خواهد بود. برای مشاوره رایگان با شماره 91008881 -021 در ارتباط باشید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *